Karela toimii diabeteksen tukemiseen ayurvedisen ajattelutavan mukaan.
Karelassa olevilla polypeptideillä ja charantiinilla voi olla diabetesta helpottavia ominaisuuksia; se voi ja se pyrkii estämään äkilliset sokeripitoisuuden nousut tai insuliinin putoamisen ja se voi säädellä kehon aineenvaihduntaa.
Karela, Bitter Gourd, Bitter Melon tai karvaskurkku saattavat olla vähemmän suosittuja ympäri maailmaa ja yleensä kasvi hylätään sen kitkerän ja pistävän maun vuoksi. Ayurveda kuitenkin puhuu sen terapeuttisten ominaisuuksien puolesta. Kun nautit karelaa niin samassa yhteydessä sen sanotaan tunkeutuvan syvälle rasvaan, vereen ja hermostoon. Ayurvedan mukaan samalla tarjoen syväpuhdistuksen sisältäpäin.
Sen pääainesosa on karantiini, jolla on verensokeria alentava kyky, polypeptidi-p (insuliinin kaltainen hypoglykeeminen proteiini) ja momordisiini (säätelee verensokeria) ja muita yhdisteitä, mukaan lukien askorbiinihappo (pyrkii hoitamaan C-vitamiinin puutetta), alkaloidit (toimivat rauhoittajina), saponiinit (anti-inflammatoriset ja immuunijärjestelmää stimuloivat) ja kasvilimat. Karvaskurpitsa/-kurkku on monien elintärkeiden ravintoaineiden, kuten raudan, magnesiumin, kaliumin, kalsiumin, C-vitamiinin ja B1-, B2-, B3- ja B9-vitamiinien voimalaitos. Karelan nauttiminen voi toimia ennaltaehkäisevänä tuotteena, joka vaikuttaa myönteisesti kokonaisterveyteen vahvistamalla immuunijärjestelmää.